Selecteer een pagina

Business Partnership

presence, (co-)coaching, Integrity, leadership, communication, positioning, (client succes) strategy, EnERGY & reputation

Jij bent high profile, ik werk low key

“Na mijn enorm snelle financiële succes, kreeg mijn reputatie een klap. Ik ging werken met Doran en er volgde een proces van héél eerlijk worden naar mezelf en mijn klanten. Wat niet alleen voor mij belangrijk was, maar ik ook deed voor mijn klanten. Ik wilde mijn boodschap herijken, lastige keuzes maken. Níet aan mijzelf, mijn bedrijf, positionering en klanten werken, zou heel egoïstisch zijn geweest. Met Doran kon ik dit vanuit mijn kern doen en werd ik gedragen in het proces” High Profile Ondernemer

Voor wie is dit Business (Presence) Partnership?

$

Voor leading ondernemers met (uitvoerend) team of zelfstandig – en alle varianten daartussen-. Je vervult een leiderspositie (voor anderen). Er zijn ogen op je gericht. Je bent mogelijk een high profile ondernemer. (Dit betekent niet dat de wereld je hoeft te kennen, maar jouw handelen heeft wel invloed op een (grotere) groep). Je weet dat je (on)zichtbare ‘presence’ een belangrijke asset is hierin. Wellicht vraag je je af hoe je bedrijf eruit kan zien met een persoonlijke, strategische side-kick erbij. Lees dan verder.

$

Je hebt een sterk fundament staan. Ondernemen gaat voor jou over ‘being of high and human service’. Je wilt je mensen, publiek en bedrijf meenemen in iets. In een beweging of boodschap die in staat is om mensen (en/ of een markt) verder te brengen / vernieuwen. 

$

De behoefte is gegroeid om je bedrijf (inhoudelijk) niet meer alleen te dragen. Je bent hongerig naar groei, maar ook naar een partner, slimme vragen en gedragenheid van een co-coach. Je wilt je strategische proces delen, communicatie en inhoudelijk co-creëren, nog meer capaciteit en service vrijspelen voor je klanten (wat niet per definitie harder werken betekent).

$

Je wilt een tweede brein, een extra paar ogen. Slimme en plezierige co-creatie. Een ‘compagnon’ die er is op strategisch en coachend niveau. Iemand die oog heeft voor jouw inhoudelijke kracht, en hem voedt. Een partner die je altijd verder voorop ziet lopen in je succes. Ook al ben je in de kern al meer dan voldoende. Met toewijding, plezier en liefde draag ik bij aan je succes. Zonder je naar de mond te praten.

Business Presence Partnership

How do you show up? 

{

ondernemer – anoniem

Lieve Doran, ik heb al echt wat business coaching gehad, maar het voelt voor het eerst alsof jij me echt ziet in mijn kern. Dank je wel daarvoor. Alle andere coaches zochten ook iets van mij, terwijl het nu echt voelt dat jij er voor mij bent. Dat zegt veel over jou, dat je dichtbij je kern zit.
{

Andrea Roozendaal – ondernemer

“Ik vond samenwerken met Doran fantastisch. Door haar fijne, heldere manier van vragen stellen en duidelijke terugkoppeling kon ik sterk in mijn visie gaan staan. Ik kon eindelijk woorden geven aan wat ik voelde. Het gaf me helderheid in mijn hoofd waardoor er hartkracht ontstaat. Doran gaf mij het laatste zetje om vanuit mijn hart leiding te nemen.”
Rosanne Raubun
{

wendy van loon – ondernemer

“OMG 😳 helemaal blown away ben ik!! Zooo mooi verwoord. Zo de essentie en zo mij :)))). In het bijzonder ben ik blij met mijn nieuwe waarden zoals je ze hebt verwoord. Echt uniek, liefdevol en verwelkomend! Ik krijg helemaal zin om ermee aan de slag te gaan!! Kers op de taart is dat ik er ook nog met je over kan bellen. 🙏 Een heel grote dankjewel en tot volgende week!! 

Hoge bomen kunnen veel wind vangen, maar ook veel zonlicht

Een Business (Presence) Partner. What to expect?

Een partnership waarmee je investeert in trusted co-creatie, (co-)coaching, strategische reviewing en support. Verwacht geen technische of praktische support (daar heb je mogelijk andere specialisten voor in huis). Ik ben je strategische side-kick met de focus op jouw presence, communicatie en leiderspositie. Met mijn co-coaching waarborgen we eventueel jouw -cliënt succes- service. Ik loop naast je, zodat jij verder voorop kunt lopen met je bedrijf. Dat maak ik mogelijk door perspectieven te vangen die je zelf nu onverhoopt mist. Op een manier dat je inhoudelijk supported bent in het gehele proces. Ik sta naast je op relevante momenten, bied een loving honesty en hoogwaardige skills voor de verdere ontwikkeling van jou(w merk). En misschien ben ik wel de rechterhand die je voorlopig niet kwijt wilt. Let’s partner up.

Over mij, Doran (38).

What do I bring to the table? Klanten benadrukken vaak wijsheid, energie, vakkennis, vertrouwen en altijd de juiste woorden paraat om positief te kunnen beïnvloeden. (Geen trucje, maar heeft te maken met diep luisteren en 20+ jaar strategische communicatieskills). Maar eerst ;-). A short trip down memory lane. In 2008 startte ik als Wetenschappelijk Communicatie Onderzoeker en schreef twee vakboeken (Van Massa naar Mens & De Gewapende Consument). Ik woonde een tijdje in Nigeria en werkte als expat. Ik vervolgde als Human Insights Consultant voor grote merken. Maar toen ik het team op een maandagochtend vroeg met mij te mediteren, was ik mijn werk aan het ontgroeien. “Maar nog één jaar volhouden en dan zou ik Director worden.” En toch koos ik voor mijn hart. Ik startte Positioning from the Heart op in 2017 en coach sindsdien ondernemers met het voller innemen van hun presence, positie, visie en integer leiderschap. Met de opleiding Transformational Presence en Harvard Course Public Leadership verrijk ik mijn skills verder. Mijn stijl is mild, maar raak. Scherp, maar warm. Een grote uitdaging in het leven vind ik om moedig te zijn en blijven. Ik doe het elke keer weer, maar moed is niet moeiteloos. Moed dient gevoed te worden. Wat maakt dat ik doe wat ik doe. Ik woon met mijn man Erik, een super stoer Jasmijntje van 2 en life freerunner Thijme van 6 in Nederhorst den Berg. Waar we graag vertoeven op de kraakheldere Spiegelplas in onze boot.  

Vraag een kennismaking aan met mij.

Business (Presence) Partner

Geen traject, maar een trusted en gespecialiseerde partnership.

Met alle elementen om de mooiste leiderspositie neer te leggen, die er mogelijk is.

Ik ben jouw partner in:

 • Communicatie: slimme(re) communicatie over alle assen heen, die openend en ontwapenend is. Communicatie maakt meer verbinding mogelijk. Het is de hefboom voor resonantie. Als Communicatie wetenschapper schreef ik twee vakboeken en heb ik 20+ ervaring in informatieverwerking, beïnvloeding en verbinding.
 • Positionering & Reputatie: Waar sta je voor? And how do you show up accordingly? Dit is de essentie van een sterke positie en reputatie. Ik heb grote merken bijgestaan in positioneringsvraagstukken en 80+ zelfstandig ondernemers hiermee geholpen (and counting). Alles dat ik doe, draagt bij aan jóuw w/merk.
 • Integer Leiderschap & Visie: Dit is het geheime wapen van een vlekkeloze en inspirerende leiderspositie. De voorkant van je bedrijf is niet belangrijker dan de binnenkant of achterkant. Please do remember.
 • Persoonlijke Coaching: Ik ben je persoonlijke coach die je bij alle relevante hobbels (and winnings) bijstaat om het perspectief bij je op te halen dat er nodig is. Een perspectief met de juiste woorden, energie en activatie om te kunnen optimaliseren en innoveren.

   

 • Client Success & Service: Mensen/ klanten willen zich gezien voelen. Zich thuis voelen bij jou(w bedrijf). Dit gaat niet over pamperen, maar over aansluiten. Na honderden diepte-interviews en vanuit mijn ervaring als human insights consultant, ken ik de strategische waarde van menselijkheid. Jouw klanten zijn net zo belangrijk voor me, als voor jou.
 • Draagkracht: Als je bedrijf substantiëler wordt, betekent dat je draagkracht hebt door ontwikkeld. Je hebt geen steunpilaar nodig, maar wel iemand die jouw draagkracht verder kan voeden. En vooruit, waar je ook af en toe ook eens op mag leunen ;). 
 • Strategische Sparring/ Reviewing: Een gezond bedrijf reflecteert, staat open voor tegenspraak en nieuwe perspectieven. Dit remt niet af, maar maakt de kwaliteit nog hoger van jouw service en messaging. Ik zie, ik zie. Wat jij niet ziet. 
 • Presence, Energie & Emotionele intelligentie: Hoe aanwezig en toegankelijk ben je? Ik coach je pro-actief op de impliciete boodschap in uitdagende situaties, en tussen de regels door horen.
 • Evt. Co-coaching voor de mensen en klanten binnen jouw bedrijf: In overleg.

 

The most powerful tool an entrepeneur has in this modern world, is not technology. It is presence.

Laat je hierin strategisch supporten, dragen en verrijken

gesprek aanvragen

meer informatie

Business (Presence) Partnership

Waarom zou ik een Business Partner nodig hebben?

Naast back-office, wil je ook een meer strategische rechterhand. Waarbij je niet apart een co-coach, communicatie professional én positionering expert erbij hoeft te trekken. Je wilt iemand die net als jij strategisch overzicht houdt en (online) presence en positionering snapt. Een zelfde paar ogen, maar een verrijkende kijk. Iemand die van waarde is voor jou (én je klanten), zodat jij jezelf weer een stukje vrijspeelt.

In de praktijk dragen leading ondernemers te lang zelf alle strategie, positionering en communicatie. De evt. Business Manager gedijt toch vaak het beste in de optimalisatie van werkprocessen, regeldingen en dagelijkse aansturing. Het is een kwestie van tijd, en er valt hier een gat. Of frustratie van allerlei losse trajecten die je moeten bijstaan. PR, eventmanagement, externe Positioneerder (geloof me, ik was er jarenlang één en stond altijd naast de Business Coach of andere trajecten voor klanten. Tot hun grote frustratie was er niks dat het in één bond. Tot nu ;-)).

Als ondernemer put je uit je eigen strategische inzicht, inspiratie en visie. Maar deze moet ook dagelijks aangevuld, bijgestaan en gevoed worden om je groei mogelijk te houden. Een business mentor of coach doet dit natuurlijk grotendeels. Het grote verschil is dat die zich niet praktisch verbinden aan jouw business, en op afstand blijven. Dit maakt een business (presence) partnerschap met mij uniek. Ik kijk strategisch mee, coach je uitmuntend waar nodig, en til je communicatie en positionering naar het hoogst mogelijke niveau. Ook door op sommige momenten praktisch mee te kijken en draaien. Wat mist er in je social presence? Hoe kan je meer van jezelf geven, van wat mensen eigenlijk nodig hebben? Zo dicht op het vuur, zit een business coach en mentor doorgaans niet. Die heeft een andere rol. Net zo belangrijk, wel andere behoefte en rol. Mijn intentie is dat je door kunt stromen, verder voorop kunt lopen, door strategische (en soms ook praktisch) mee te bouwen aan het belangrijkste dat je hebt: je presence en positie. Daar is alles op gebaseerd.

Wat is het verschil tussen een Business Partner en Business Coach?

Allereerst, begrijpelijke vraag. Die had ik al aan zien komen ;-). En daarom heb ik hem deels al hierboven beantwoord. Ter aanvulling..

Je moet niet met mij willen werken, omdat ik iets specifieks heb bereikt wat jij wilt. Ik zeg overigens niet dat dit de definitie is van een business coach. Je moet sowieso niet met mij werken, omdat je iets wilt dat ik heb. Ik wil dat mensen meer (van zichzelf) willen kunnen ervaren en geven. En als de keuze om met mij te werken, daar congruent in is. Dan graag!

Ik neem een bepaalde expertise, energie en wisselwerking mee, wat leading ondernemers dient in hun presence, groei en integere leiderschap. Ik heb ondernemers bijgestaan met een miljoenenbedrijf, dat wil niet zeggen dat ik hen begeleid om daar een miljardenbedrijf van te maken. Die expertise heb ik niet. De uitwerking van coaching is dat dingen kloppender, krachtiger en lichter worden. Én in combinatie met mijn positionering en communicatie skills, vertaalt zich dit ergens ook altijd naar buiten. Hier kan je omzet de vruchten van plukken. Zeker. 

En toch is dit niet mijn einddoel. Het is mijn expertise om je presence te waarborgen. How do you show up? En hoe kunnen we dat – in alles dat je doet- vertalen naar je bedrijf?

Je bent naast leider, ook gewoon mens. Je leiderschap is geen statussymbool voor je (het kan wel lekker voelen van tijd tot tijd, of juist niet, alles is okay). Leiden, is een manier om iets neer te zetten. En daarin service ik jou. Voed ik moed om dat verder te doen. Help ik je met de juiste strategische boodschappen om dat te bereiken. Vernieuwen we je energie, als dat nodig is. Draag ik een stukje mee, als het even zwaar voelt. Push ik door als iets kloppend voelt. Review ik je idee of communicatie, zodat er minder risico- en meer kans- is (want risico’s lopen altijd op, naarmate je meer leading wordt – kansen trouwens ook-). Deel ik met je. Vier ik met je.

Mijn Partnership is eigenlijk geboren uit eigen gemis. Ik wilde het liefste een tweede versie van mezelf, maar dan eigen. Een super slimme en caring compagnon. Voor de één super luxe behoefte, voor de ander een no-brainer.

En waarom ‘partnerschap’? Omdat dit aansluit bij hoe ik kijk. Vroeger was ik gefascineerd door spindoctors. Zij stonden niet op de bühne, maar droegen wel bij aan het succes van de campagneleider. Het is ook mijn ambitie om bij te dragen in succes, en dat zullen we samen moeten doen.

Met ‘partnership’ wil ik ook communiceren naar je, dat het mij om samenwerken en jouw bedrijf te doen is. Ik ga een loyale en trusted verbintenis aan. Ik wil van waarde zijn, positieve beïnvloeding en impact vergroten.

De bestemming is daarbij interessant, maar het proces maakt het mooi. En in dat proces, wil ik van waarde zijn. Mijn bijdrage aan het succes van jou, is wat mij in de kern succes brengt. Dus mag ik? 😉

Hoe werkt het business partnership?

Door goed voor het partnership -en elkaar- te zijn en het werkend te houden. Dat is de kern van hoe samenwerkingen succesvol worden. Een bereid,- en welwillendheid. Uiteraard bespreken we tijdens onze kick-off hoe ik goed aan boord kom, verlangens, hopes en waar we beide kansen zien. We maken goede afspraken. Uiteraard evalueren tussendoor.

In de regel ben ik een jaar lang Business Partner, Coaching Partner of de Chief [vul maar in] Officer in jouw bedrijf.

Ik breng hoogwaardige inhoud mee, and who knows willen we elkaar na een jaar nog niet kwijt. En blijf ik een extra jaar.

Concreter (want dan kan het idee ook concreter gaan leven):

Ik werk als zelfstandig Business Partner remote/ hybride. Ik heb mijn eigen (serene) werkplek op Landgoed Gooilust nabij Hilversum. Waar ik jou ook twee keer per jaar uitnodig voor een live/ heidag. Om je uit je context te halen. De business te re-treaten. En jou te laten leunen in je eigen wijsheid en leiderspositie. We maken die dag grotere of juist kleinere plannen.

De ‘dagelijkse’ communicatie, sparring en coaching is online (Zoom, email, persoonlijke app). Ook in de co-coaching.

Het gaat er niet zozeer om hoeveel uur wij samenwerken. Het gaat erom dat je ca. 3 dagen per week toegang voelt en hebt tot een strategische partner. Welke doorstroom maakt dat mogelijk voor je? Soms hebben we geen 3, maar 1,2 of 4 dagen per week contact. Soms elke dag een half uur. Soms een uitgebreide spar-sessie op vrijdagmiddag. Soms zit ik een week op een eiland. Soms jij ook. Ondertussen zet ik ideeën verder door. Neem ik een call over met een (potentiele) klant. Of zorg ik dat een aantal mails die je team heeft geproduceerd, meer beïnvloedingskracht en rijkheid krijgen.

Het gaat om jouw behoefte to-partner-up met een slimme (en plezierige ;-)) medestander die meebouwt aan de kwaliteit van je welzijn, communicatie, positionering, visie, strategie, leiderschap, team en cliënt succes. Het partnership mag zeker een structuur hebben. En dat zullen we bespreken.

Ik benadruk dat meer uren of tijd zeker niet altijd beter is. Werken op de kern, betekent dat we de essentie bewaken en duidelijk krijgen: Wat wil er gebeuren? En wat is daarvoor nodig? Het vraagt meer om bij de kern te blijven. Als die modus er eenmaal is, Is het resultaat wonderlijk. Omdat er een bak -positieve- energie overblijft voor datgene dat er wil gebeuren. (Neemt niet weg, dat we meer ruimte nemen als dat ergens écht nodig is. We blijven mens ;-))

Last but not least, we hebben volle dagen met witruimte beschikbaar per jaar. Bijv. om je te helpen met (klant/ team)training, events, etc. Genoeg tijd dus.

Tijd is niet zo interessant in mijn visie. Het schetst een beeld. Belangrijker vind ik het criterium van skills, vertrouwen, aanwezigheid en impact. Daarin zit de échte houvast. Dit is een gedachtegoed wat bij je moet passen.

Wil je een concrete richtlijn, dan geef ik die met liefde. Plan een call of koffie met me in, en dan leg ik neer wat er mogelijk is.

Kunnen we over resultaat spreken?

Plan to be surprised.  Ik zal transparant zijn. Er zullen momenten zijn dat je twijfelt. Aan jezelf. Aan de beslissing om er een partner bij te halen. Aan mij. Aan dit. Of dat. Net zo goed dat er nu twijfel is, om een gesprek met mij aan te vragen. Wellicht. Twijfels horen erbij. En we maken wel vaker grote beslissingen, met twijfel.

Het gaat mij erom, dat er geen garanties zijn. Net zoals die er in het hele leven niet zijn. Ik garandeer je dit wel: Met mij als Business Partner, ga je je een rijker en meer gedragen mens voelen. En daar voel ik een gezonde verantwoordelijkheid voor. Ik gun dit ieder mens. Maar ik kan en hoef niet verantwoordelijk te zijn voor iedereen. Ik pak het stukje op, waar ik invloed op kan/ wil hebben. En ik werk al jarenlang graag met ondernemers. Sommige zijn prominent zichtbaar, andere bijna niet. Beide goed.

Ik neem alles mee dat ik kan, en heb ervaren. Ik weet niet exact wat de ROI gaat zijn. ROI gaat over een ‘return’, maar het gaat er meer om: Wat wil je mogelijk maken? Daar kan je keuzes voor maken.

Ik maak het proces kloppender, krachtiger en lichter met je. En jij bent degene die hierin het grote verschil gaat maken voor jezelf. De (juiste) mensen om je heen dragen hieraan bij. Ik denk dat jij als leading ondernemer al goed in staat bent om een inschatting te maken wat dit jou in potentie kan brengen. Je kent de waarde van sterke communicatie, co-creatie en een bruisende en slimme energie erbij in je bedrijf.

Wat is de investering?

Dit is afhankelijk van hoe wij ons business partnership indelen. Call of ‘koffie’? Wees welkom.

Business Presence Partnership

Voor de compagnon die meedraagt. En ziet, wat jij niet ziet.

GRATIS MASTERCLASS: 'Ontdek je kloppende positionering en verover hartposities in de markt'

Na de aanvraag van de Masterclass kan je hem direct bekijken! Hierna kom je op mijn inspiratiemailing (je kunt je altijd weer uitschrijven)

Bedankt voor je inschrijving!