[deze blog schreef ik op Linked, volg je me ook daar?]

Steeds meer klanten hoorde ik zeggen: “Doran, je moet je geluid ook meer op Linkedin delen”. Mijn energie trekt vaak helemaal weg op Facebook of Linkedin. Instagram is het voor mij helemaal op dit moment.

Ik gebruikte Linkedin ‘vroegah’ op slechte loondienst momenten. Om te kijken of daar die droombaan ergens stond. Niet dat ik daadwerkelijk toen wilde solliciteren, maar gewoon even de bevestiging zocht dat er écht geen betere baan was dan ik op dat moment had.

Het is niet dat ik het slecht had in mijn loondienst. Maar ik heb het nu 1000 keer beter als zelfstandig ondernemer. Geen akkoord meer nodig. Geen bevestiging. Ik hoef geen ‘droombaan’ meer. Want hoewel Linkedin beweert dat je die daar kan vinden, bleek dat ik mijn eigen droombedrijf moest creëren. Want alleen dan kan het echt jóuw droom zijn toch?

Ik vond loondienst verwarrender dan ondernemen. De wereld van de kpi’s en roi’s ken ik niet zo goed meer. Ik kijk nu naar verbinding, stroming en omzet (winst eigenlijk). Is de (zelfstandig) ondernemerswereld daarmee beter? Wel beter voor mij.

Wat ik ontzettend leuk vond in mijn werk van ‘vroegah’, was dat ik heel veel gesprekken had met mensen. Al vanaf de tijd dat ik wetenschappelijk merk-communicatie onderzoeker was, tot in al die andere banen daarna. Het diepgaande en creatieve interviewen ging mij goed af. Ik interviewde uuuuuuuren op een dag. Vaak even wat paracetamol tussendoor, want mijn hoofd ging tollen.

Ik denk dat ik hoofdpijn kreeg, omdat de gesprekken me te weinig raakten. Het kwam allemaal binnen in mijn analyserende hoofd. Maar niet in mijn voelende hart.

Nu interview ik mijn eigen klanten (onderneemsters die een heartful boodschap voelen en willen meegeven met hun bedrijf). En haal ik met hen hun positionering op. Een positionering die raakt in het hart. Want ik gun niemand hoofdpijn.

En mijn klant-interviews duren uren. Meestal tussen de 3 en 6 uur per interview. Maar hoofdpijn heb ik niet meer. Omdat ik erachter ben gekomen dat in ieder mens het verlangen zit om een mens te zijn voor anderen. Dat verlangen leef ik nu voluit. En combineer het met mijn branding hoofd.

Aangezien ik nu ca. 400 uur heb geïnterviewd. In 1,5 jaar. In mijn eigen toko. Met verschillende onderneemsters. Van startende. Tot miljoenen-draaiende… Voelde ik de inspiratie voor een podcast. Mijn HEARTSMART PODCAST is inmiddels een feit. Nog lekker pril en rauw, geen jingles. Te vinden via mijn website, soundcloud en itunes (itunes kan eventjes duren voordat ie daar vindbaar is, keep trying 😉).

Hierin hoor je onder meer hoe belangrijk het is om te voelen. En dóen! Dat laatste haalt je namelijk óók uit je denken. Ben jij een hart-onderneemster en wil jij dit voorjaar positioneren? Vanuit het hart? DOEN DUS! We starten 13 mei met mijn groepstraject HEARTSMART POSITIONEREN (incl. persoonlijke begeleiding):

https://positioningfromtheheart.com/programma/

Wees welkom & stay heartsmart,