Het boek dat mijn leven heeft veranderd is Moeiteloos jezelf zijn van Vera Helleman. Ik raad het iedereen aan. Vriendinnen, klanten, collega’s.. Hoe meer mensen dit boek lezen, hoe authentieker en oprechter de wereld wordt! Geef in een reactie aan of je interesse hebt. Ik verloot namelijk één exemplaar in de maand september! (En naast dat de inhoud van dit boek bijzonder is, heeft de kaft een hele luxe uitstraling! Dus ook mooi voor op de koffietafel!).

De belangrijkste outtakes van dit boek waren voor mij:

  • Ik ben de observator van gedachten en emoties, ik maak ze niet ‘MIJN’
  • Je identiteit is niet wie je bent. Het is het verhaal van jezelf dat je bent gaan geloven (wie je bent ligt in je hart)
  • Niemand vindt iets van mij. Ik vind ‘zelf’ vanalles
  • Weerstand tegen negatieve emoties opgeven. Emoties 100% ontvangen. Het is niet de emotie die vervelend voelt, maar je eigen weerstand er tegen
  • Ik moet continu waakzaam zijn om uit de greep van de ego te blijven
  • Best of all: geluk kan je niet verliezen of ‘kwijtraken’. Het is er altijd. Je hebt het altijd. Je moet alleen altijd de poort ernaar openhouden en het blijven ervaren

 

 

Afbeeldingsresultaat voor moeiteloos jezelf zijn