Filters. Grenzen. Duidelijk hebben wat je doet. En voor (ik zeg liever ‘mét’) wie je dat doet.

Het begint mij steeds duidelijker te worden dat veel mensen verlangen naar meer vrijheid. En je houdt ook altijd mensen die beter gedijen op kantoor en onderdeel zijn van een groep. Het onderdeel zijn van een groep, zegt echter nog niks over jou. Weet dat.

Maar als jij onderneemster bent en dit leest. Dan is de kans groot dat jij voor jezelf bent begonnen vanuit een combinatie van een missie voelen & meer vrijheid.

En precies daarover gaat deze blog. Want als je bovenstaande hebt gedaan. Je bent voor jezelf begonnen, wil nog niet zeggen dat jij je vrij voelt. Sterker nog, zzp’ers of uurtje factuurtje zelfstandigen voelen zich soms zelfs minder vrij dan in loondienst. Ze voelen dat ze zich nóg dienstbaarder moeten opstellen uit angst om opdrachten te verliezen.

Maar nu heb ik het over onderneemsters. Die een eigen concept hebben ontwikkeld en dit uitrollen. Die hun eigen creatiekracht aanwenden en niet een werkstructuur van een opdrachtgever volgen.

Die creatiekracht voelt heerlijk. En die vrijheid ook. En tegelijkertijd vraag ik me iets af.

Als je al die moeite al hebt gedaan, omdat iets op te zetten wat helemaal bij je past. Wat jou een voldaan en vrij gevoel zou moeten geven. Waarom je dan niet evenveel moeite doet om fijne klanten te verwelkomen? Maar toch genoegen neemt met klanten die niet goed voelen of die je energie trekken. Die eigenlijk niet bij je passen.

Neem eens iemand in gedachten. Een persoon. Met wat voor een persoon zou jij de komende 5 jaar non-stop kunnen werken? Met welk type mens voelt dat als makkelijk? En denk niet gelijk aan opleidingsniveau of geslacht (wat ook helpt). Maar denk aan normen en waarden. En hier komt:

Want positionering draait er niet alleen om dat jij je visie moet vermarkten. Je filtert hiermee ook op potentiele klanten die bij jouw visie passen!

En dat is de essentie achter branding anyway. Dat mensen zich kunnen herkennen in jou. In jouw visie. In jouw waarden. Let maar eens op. Welke producten heb jij in de badkamer, koelkast, huis staan? Deze producten kies jij omdat ze ergens jouw eigen visie en gedachtegoed op dingen ondersteunen. Onbewust kies je dus altijd voor mensen, merken, ondernemers waarmee je ergens ook kiest voor je eigen visie. Of zij staan voor iets, waar jij deep down ook voor staat/ wilt staan.

Je positionering helpt niet alleen om beter en kloppender zichtbaar te worden. Er zijn tal van bij-effecten! Daarom vertelde iemand waarmee ik werkte over haar ervaring met mij: “Het gaat je zoveel meer opleveren dan je nu kan bedenken!”

Positionering laat je HOGER communiceren.
MEER klanten kunnen je hierdoor zien en voelen en voor jou kiezen.
Meer PASSENDE klanten komen bij je, vanwege jullie SHARED VISION
Je kan samen beter werken en je laat meer TEVREDEN en DANKBARE klanten achter
Zij DELEN dit ihierdoor weer meer
JIJ VOELT JE DOOR EN DOOR VRIJ en BLIJ

Ik werk voor niemand. Ik werk voor mezelf. En ik werk mét jou.
Ik stel controlevragen als mijn intuitie me zegt dat iemand niet bij mij past (soms heb ik het fout, maar vaak zit ik goed) Maar door mijn eigen positionering die al behoorlijk filtert, is dit 2 keer in bijna 2 jaar gebeurt. Dat ik twijfelde bij een match.

Dit terwijl ik van klanten en onderneemsters om me heen begrijp, dat dit soms dagelijkse kost is. Een positionering werkt voor jezelf, voor je bedrijf en voor je klant. En de overall kloppendheid hierin, vind je altijd in het hart.

Waar en van welke mensen HOU jij?
Van welke kijk op het leven HOU jij? Ontdek dit. En verweef dit in je business (communicatie).

FILTER and be happy with your HEARTFUL business.

Stay heartsmart,

 

 

 

PS: Op maandag 13 mei start ik mijn groepstraject HEARTSMART POSITIONEREN. Hierin leer je en gaan we dus eigenlijk filteren. Je droombedrijf bestaat pas als je hem ook leeft! Er is nog een plekje. En check het anders voor evt. een volgende ronde. Ik weet nog niet wanneer deze komt, maar toch leuk om even verder te lezen als het resoneert!