(wetenschappelijke) heartbranding weetjes 💓:

1. Als je persoonlijk bent in je communicatie, is de kans groter dat mensen de interactie met je opzoeken. (Bron: mijn eigen wetenschappelijke onderzoek ‘De personalisatie van media’). Dit betekent niet dat je je hele ‘hebbe en houwe’ moet delen. Maar wel verbindend en persoonlijk moet schrijven naar je ideale klant. Beter 3 ideale klanten recht in hart raken, dan meer mensen half.

2. Alle informatie komt eerst binnen is ons hart (gevoel), wordt daarna gestuurd en verwerkt in ons hoofd (betekenis). Tot slot treedt er een lichamelijke reactie op (kippenvel, energie, enthousiasme, hartkloppingen, onderbuikgevoel etc). (Bron: HeartMath Institute). Dus als je wilt binnenkomen bij mensen: kom binnen in het 💓 met een kloppend verhaal. Die is voelbaar. 

3. Ken de barrières van je klant en benoem die ook om te laten zien dat je diegene snapt. Zo kan je weerstand verlagen. (Bron: ‘De Gewapende Consument’ publicatie van mijzelf voor SWOCC). Ik wil dat klanten zich begrepen voelen, omdat ze vanuit die veiligheid mij meer vertellen en toevertrouwen. Vanuit die informatie kan ik het allerdiepste helpen. Want daarin investeren ze immers: persoonlijke en relevante hulp voor hun positionering en heartbranding.

Tot slot. We leven in een participatie en belevingscultuur. We hebben inzage. Inspraak. Zijn marketingwijs. En we vertrouwen de boel niet als een bedrijf onpersoonlijk of ontoegankelijk is. Het is dus slim is om je onderneming te positioneren vanuit je identiteit. Want de essentie van branding ís namelijk identificatie. Zorg dat mensen JOU en jouw unieke visie blijven ‘ervaren’ in alle communicatie. Houd de verbinding. Hoe dan ook.

Stay heartsmart,
Doran

Ps: Meer lezen over heartsmart positionering? Download dan direct mijn magazine waarin 10 klanten hun positionering onthullen. Je email is hiervoor niet nodig.